SNN – Themashow Nederlandse Rassen

Op de SNN 2022 zal voor het eerst de SNN Themashow Nederlandse Rassen worden gelanceerd. Dit betekent dat wij extra prijzen ter beschikking stellen voor Nederlandse sierduivenrassen.

Per Nederlands ras, waarvan minimaal 20 dieren in de kooien verschijnen, wordt een beeldje van het ras beschikbaar gesteld voor de mooiste van het ras (zie foto). Deze beeldjes worden gemaakt door Wybe van der Hoek en het beeldje wordt beschilderd in de kleurslag van het winnende dier (indien nodig wordt dit nagestuurd). De Nederlandse rassen waar minder dan 20 dieren van op de show zijn, strijden gezamenlijk voor één beeldje. Hiervoor zal de HEP jury het mooiste dier van deze “zeldzame Nederlandse rassen” aanwijzen.

De SNN wil op deze manier ons Nederlands erfgoed extra aandacht geven en in het zonnetje zetten. Wij willen alle fokkers van onze Nationale rassen aanmoedigen om dieren in te sturen naar onze mooie show in Drachten.

Ook zijn er nog enkele volières beschikbaar die gevuld kunnen worden met Nederlandse sierduiven; graag met een ‘informatie bordje’ (met info over ras, speciaalclub). Bij interesse kan er via pr@sierduivenshownoordnederland.nl contact worden opgenomen.

Quido Valent, PR – SNN