Fokkers publieksprijs

Op zaterdag 10 november organiseren we voor de eerste keer verkiezing van de fokkerspublieksprijs, waarin de fokkers gezamenlijk hun mooiste sierduif aanwijzen. Dit hoeft dus niet perse de sierduif te zijn die door de keurmeesters is aangewezen als mooiste sierduif van de show. Ook de door de keurmeesters toegekende predicaten zijn niet belangrijk. Alle aanwezige inzenders mogen hieraan meedoen.

De publieksprijs wordt als volgt toegekend.

We kennen de sierduivengroepen:
Kroppers
Vormduiven
Kip-, Wrat -, Structuur-, en Trommelduiven
Meeuwen
Kleurduiven
Tuimelaars

Binnen iedere sierduivengroep wordt per ongeveer 150 inzendingen 1 kandidaat-kampioen aangewezen door de gezamenlijke deelnemende inzenders binnen die duivengroep. Dit gebeurt in onderling overleg. Deze kandidaat-kampioenen krijgen een markering op de kooi.

Vervolgens wijzen alle inzenders afzonderlijk die niet hebben ingezonden binnen die sierduivengroep, de beste en 1-na beste van alle kandidaat-kampioenen aan en schrijven dit op een formulier. Deze nominaties worden bij elkaar opgeteld, waarna de duif met de meeste punten wint.

De inzender van de winnende duif mag de prestigieuze fokkerspublieksprijs in ontvangst nemen, te weten een geldbedrag van €50,-.

Starttijd: zaterdag 10 november om 11:00 uur.

Nog een paar spelregels:

  • De inzender mag zijn dieren aanprijzen.
  • Keuring in de kooi; de dieren mogen dus niet in de hand genomen worden
  • Keurmeesters mogen niet meedoen
  • Bij onduidelijkheden beslist het bestuur
  • Er is geen correspondentie over de uitslag mogelijk

Meedoen kost niets en iedere ingezonden sierduif doet mee!

no comments